Med nostalgisk touch

category frn redaktionen | personer | senaste nytt author Sunday February 19, 2012 23:13author by Arne Johanssonauthor email admin at oldoxelosund dot se Report this post to the editors

Detta är den första artikeln som skrivs i denna tidning och det kommer definitivt inte att bli den sista. Redaktören hade uppfattningen att det nog skulle bli svårt att få några nostalgiska känslor för Oxelösund. Denna lilla stad som utsattes mycket svårt av politikernas känslolösa och historielösa härjningståg på 60-talet, som så när helt förintade kopplingarna till ett äldre och mjukare samhälle.

Läcker badpojke vid SSU-stugan på Femöre
Läcker badpojke vid SSU-stugan på Femöre

Men det kanske är precis tvärtom. Just pga att allt, nästan, förstördes så skapas nostalgi genom myter och berättelser om den tid som varit och där inget finns kvar som kan vederlägga dessa berättelser.

För er redaktör har det blivit så då den ena bilden efter den andra har väckt glömda minnen och känslor till liv.

Och nu är det dags för dig att väcka dina minnen till liv och att berätta din historia i denna tidning. Du kan antingen själv skriva in artiklar under "Publicera" som finns i menyn överst på sidan, eller så kan du eposta till admin@oldoxelosund.se. Har du bilder men ingen text så ska vi hjälpa till att fylla i en eller flera textrader.

Tidningen kommer att handla utveckling, platser, personer och händelser. Vad hände och hur gick det sedan?, vart tog han/hon vägen efter avslutad skola?, är två typiska frågor att besvaras i denna tidning.

Och vi börjar direkt: Vem är badpojken på bilden som är tagen omkring 1962? Vad hände sedan? Vart tog han vägen? Vi vill ha dina svar på epost till admin@oxelosund.se eller så kan du kommentera artikeln direkt i anslutning.

This page can be viewed in
English svenska
© 2001-2020 Oxelösund Nostalgica. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Oxelösund Nostalgica. Disclaimer | Privacy