Oxelösund Nostalgica     http://www.oldoxelosund.se

Vinnare

category utlottning | nje | senaste nytt author Sunday January 20, 2013 07:24author by Arne Johanssonauthor email admin at oldoxelosund dot seauthor phone 0430-50600

Veckans utlottning vanns av Majgun Drupe. Priset är, "På egna ben", en liten keramisk skulptur tillverkad av konstnären Gudrun Kellerman, värde 400:-. Fågeln har dock svårigheter att hitta hem då Thomas ännu så länge inte uppdaterat sin profil med adress så att den lilla pippin kan få flygtillstånd.

Hittar ej hem
Hittar ej hem

Nästa utlottning sker söndagen den 27:e januari vilket innebär att man, för att delta, senast den 26:e måste finnas registrerad som medlem på Mina Vänner.

Glöm heller inte bort månadens stora pris, se tidigare artikel, som utdelas i början av februari.

Comments (3 of 3)

Jump To Comment: 1 2 3
author by Kenneth Hedmanpublication date Sun Jan 06, 2013 10:30

Ville bara säga att skulpturen jag fick i ett mail från er, fågel på egna ben, tror jag den hette.

Var bland det bästa skulpturer jag sett på senare tid. Gudrun Kellerman är det en konstnär från Oxelösund

author by Arne Johanssonpublication date Sun Jan 06, 2013 11:09author email arne at ldoxelosund dot seauthor phone 0430-50600

Skulpturerna är små och heter "På egna ben". De mera hantverksmässigt gjorda fåglarna finns i fyra storlekar. Förutom dessa små gör hon ibland även riktigt stora som kan vara 25-30 cm höga.

När våra barn var små bodde vi i Oxelösund fram till dess att den yngsta skulle börja på gymnasiet i Helsingborg. Gudrun arbetade då som konstnär i Oxelösund, bl.a i Sjöstugan vid gästhamnen. Numera har hon en stor ateljé i Knäred, Laholms kommun i Halland och hon har utställningar i Halland, Skåne, Västergötland och Småland.
Nästa stora utställning blir i Trelleborg med vernissage den 6:e april. Hemsida: http://gudrunkellerman.se
Sidan är dock dåligt uppdaterad, jag hoppas hinna fixa den under veckan.

author by Kenneth Hedmanpublication date Sun Jan 13, 2013 10:52

Min fru Gun Hedman hade en utställning fö,r kanske inte 100 år sedan, men ca 20 år sedan i ett Galleri nära gästhamnen, har för mig att det var en konstnär som bodde i huset lite ovanför galleriet, men jag tror inte han hette Gun Kellerman, kanske det var före Gun K´s.tid i Oxelösund. Just nu går jag igenom en massa papper bl.a. från Oxelösund. Hittade ett antal snapsvisor med "Konsum" på var o varannan rad.
Hälsningar Kenneth

This page can be viewed in
English svenska
http://www.oldoxelosund.se/article/19

Oxelösund Nostalgica är en site där vem som så önskar kan publicera artiklar rörande Oxelösund i ett tidigare liv